0%

Over de docent Danielle

Danielle studeerde piano bij de Hongaarse pianiste Klára Würtz aan het Utrechts conservatorium waar ze in 2008 cum laude afstudeerde. Tijdens haar studie volgde ze o.a. lessen en masterclasses bij Henk Ekkel, Martijn van den Hoek en Jan Wijn.

Naast het klassiek repertoire werd Danielle van jongs af aan geboeid door andere stijlen. Daarom besloot ze haar studie te vervolgen met een Master in lichte muziek. Als bijvak volgde ze zangles. In deze periode verdiepte ze zich voornamelijk in popmuziek, speelde en zong ze in bandjes en luisterde veel naar singer-songwriters. In 2011 sloot ze haar Master of Music af met een examen met alleen licht repertoire.

Haar liefde voor zowel klassieke als lichte muziek past ze graag toe in de dagelijkse beroepspraktijk. Haar uitgangspunt is muziek maken die ze mooi vindt en die haar inspireert. Daarin hoeft het een het ander niet uit te sluiten en dus komt er gevarieerd repertoire aan bod. Dit biedt tegelijkertijd veel uitdaging.

Als docente heeft Danielle inmiddels 10 jaar ervaring en is tevens lid van EPTA. Ze vindt het belangrijk een lesplan op te stellen dat past bij de wensen en mogelijkheden van de leerling. Daarbij staat ze open voor een breed repertoire, door haar ervaring met verschillende muziekstijlen. Denk aan klassieke muziek van Bach, Chopin of Debussy, filmmuziek van Ludovico Einaudi en Hans Zimmer, popmuziek van Adele of Coldplay… er is van alles mogelijk.

Verschillende aspecten komen in de les aan bod zoals noten leren lezen, akkoordenleer, muzikaliteit, techniek, stijl en inzicht in het studeren thuis. Daarbij staat het plezier in het spelen centraal!

color
https://www.muziekhuisterheide.nl/wp-content/themes/yunik-installable/
https://www.muziekhuisterheide.nl/
# #e29ba1
style3
default
Loading posts...
#ffffff
off
none
loading
#ffffff
Sort Gallery
https://www.muziekhuisterheide.nl/wp-content/themes/yunik-installable
on
off
off
Newsletter Input text
off
off